Wednesday, January 18, 2012

Pengalaman Pergi Kerja Baru

Tak pernah aku wat topik macam ni.. yelah sebelum ni kerja dekat jek.. takde masalah langsung nk gi keja. Masalah datang lambat ke tempat kerja adalah...

Tp sekarang lokasi kerja dah kat KL border... paham-paham udahle... tp nak citer gak..

Sebenarnya dah 2 3 hari (actually lebih seminggu) aku asik tukar2 jalan... nk cari jalan paling best dr segi kos n masa... banyakle aku try .. maklumlah, jalan2 kat KL kan berselirat sifat fizikalnya.. masuk sana sini tembus sana sini. Macam itulah aku... sampai ke hari ni aku tak berjumpa lagi jalan yg secocok ngan jiwa raga.. maklumlah aku ni kalau jem jem cepat jek nk emosi, pastu bayar tol mahal.. mmg terover x balance lah karang... (isk sabar2, kan azam tahun baru nk jadi pekerja dedikasi n penyabar)..


Tp aku suka satu jalan ni time waktu pergi kerja, dari umah aku masuk SILK tp ke arah Sg. Long - Belakong - Serdang - Sg. Besi... sblm area Twin Palms... bukan lah sebab tak jem (memang tak jem pun) tp view tu cantik.. nak nak kalau pas hujan semalamnya... berawan2 cam kat cameron... serius ni.. kdg2 tgh hiway tu pun ada awan.. mcm naik flight je langgar2 awan.. hehe.. (korang ada pegi keja macamni?) tp aku tak amik gambar sbb tgh drive kan.. bahya.. plus.. ade plak air terjun comel tepi jalan.. kadang2 aku pernah tengok org benti tepi jalan nk mandi ke main air.. yg pastinya org tu bukan melayu.. aku ade terpiki gak just nk benti dan tgk air terjun tu.. isk, tp cam bahya plak so x buatlah... tp jalan ni jauh le plak.. that's why le aku sibuk nk cari jalan lain.....




P/s: entry tanpa gambar amat tak bererti, so gigih aku nk cari gambar yg related.. jumpapun.. gambar org naik beskal... kalau korang nk tau, jalan ni mmg selalu org naik beskal.. tu ok lg, yg tak laratnye berjogging pun ada.. maybe jalan ni tak bz so selamat kot utk aktiviti sukan..

p/s lg: tak suka tgh jem2 pastu ada ramai org naik beskal mcm nk berlumba kat jalan tuh.. ala2 beriadah. kan skrg ni trend naik beskal - gaya idup urban lah sgt. tp tak safety tauuu. safety first okeh.



No comments:

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker