Wednesday, January 18, 2012

Pengalaman Pergi Kerja Baru

Tak pernah aku wat topik macam ni.. yelah sebelum ni kerja dekat jek.. takde masalah langsung nk gi keja. Masalah datang lambat ke tempat kerja adalah...

Tp sekarang lokasi kerja dah kat KL border... paham-paham udahle... tp nak citer gak..

Sebenarnya dah 2 3 hari (actually lebih seminggu) aku asik tukar2 jalan... nk cari jalan paling best dr segi kos n masa... banyakle aku try .. maklumlah, jalan2 kat KL kan berselirat sifat fizikalnya.. masuk sana sini tembus sana sini. Macam itulah aku... sampai ke hari ni aku tak berjumpa lagi jalan yg secocok ngan jiwa raga.. maklumlah aku ni kalau jem jem cepat jek nk emosi, pastu bayar tol mahal.. mmg terover x balance lah karang... (isk sabar2, kan azam tahun baru nk jadi pekerja dedikasi n penyabar)..


Tp aku suka satu jalan ni time waktu pergi kerja, dari umah aku masuk SILK tp ke arah Sg. Long - Belakong - Serdang - Sg. Besi... sblm area Twin Palms... bukan lah sebab tak jem (memang tak jem pun) tp view tu cantik.. nak nak kalau pas hujan semalamnya... berawan2 cam kat cameron... serius ni.. kdg2 tgh hiway tu pun ada awan.. mcm naik flight je langgar2 awan.. hehe.. (korang ada pegi keja macamni?) tp aku tak amik gambar sbb tgh drive kan.. bahya.. plus.. ade plak air terjun comel tepi jalan.. kadang2 aku pernah tengok org benti tepi jalan nk mandi ke main air.. yg pastinya org tu bukan melayu.. aku ade terpiki gak just nk benti dan tgk air terjun tu.. isk, tp cam bahya plak so x buatlah... tp jalan ni jauh le plak.. that's why le aku sibuk nk cari jalan lain.....




P/s: entry tanpa gambar amat tak bererti, so gigih aku nk cari gambar yg related.. jumpapun.. gambar org naik beskal... kalau korang nk tau, jalan ni mmg selalu org naik beskal.. tu ok lg, yg tak laratnye berjogging pun ada.. maybe jalan ni tak bz so selamat kot utk aktiviti sukan..

p/s lg: tak suka tgh jem2 pastu ada ramai org naik beskal mcm nk berlumba kat jalan tuh.. ala2 beriadah. kan skrg ni trend naik beskal - gaya idup urban lah sgt. tp tak safety tauuu. safety first okeh.



Thursday, January 12, 2012

Jugra

Asalnya aku tak tahu nak tulis apa... takde idealah senang citer.. pastu godek2 kat HS.. banyaklah plak gambar yang mendatangkan idea... macam yang aku nak citer sekarang ni...

Korang tau Banting tak? Kalau nk tau, Banting ni area kat Selangor, dekat jugak le ngan KLIA. Alkisahnya, Jugra terletak di Banting. Kalau mengikut sejarahnya, Jugra pada satu ketika dulu adalah bandar di raja kerajaan Selangor sebelum berpindah ke Klang... Tempatnya memang aman damai.. kat sebelah istana, ada sekolah tahfiz kelolaan JAIS.. memang suasana yang kondusif lah utk student.

So hari raya aritu, aku beraya kat umah officemate di Banting.. alang2 dah sampai, aku pun ambil kesempatan untuk mengabadikan gambar.. lagi pun Wari kata nak wat koleksi gambar "batu coklat tempat-tempat menarik kat Malaysia"

Ni Istana Jugra... cantik... tapi terbiar jek.. sebelum ni dijadikan kelas tahfiz tapi mengikut akta warisan, bangunan ini tak boleh digunakan lagi... teringin nak tahu kat dalam tu macam mana...
Di hadapan Masjid Alaeddin... senibina zaman dulu kala.. rendah jek ceiling.. agaknya orang dulu2 rendah kot.
Inilah 'batu coklat tempat-tempat menarik di Malaysia'... sekian, cerita aku di Jugra...

Tuesday, January 10, 2012

Ahlan Wasahlam Ahmad Rafieq


Ini anak buah aku tapi dari side Wari (anak abang Wari)... dilahirkan pada 7 January 2012, Jumaat di HUKM. Seronoknya tengok baby yang comel ni...

Ya Allah, mudah2an pas ni turn aku plak.. amin.

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker