Saturday, November 22, 2008

Blogger Gathering

Malam tadi, seperti yang dijanjikan kami bertemu di Jusco Tebrau. Acara makan-makan diadakan di Gardening (tempat menjual landscape yang tak berapa laku ~ kesimpulan mengikut kisah yang diceritakan oleh Mamat)



Muka miang-miang keladi Mamat yang dibayangi imej teddy bear. Jangan marah bro.


Mogen parttime reporter dari Bahrain (fulltime pengeksport unta).. buat liputan. Tangan Galuh (partner bisnes Mogen) tengah catit order unta.

Ucapan dasar majlis:
"Unta kalau kita pegang, dia tak marah. Sebab dia paham makna keamanan.. tak suka gado2. Apa paedah?? Eh Boy ko phening ke? Citer unta ni simple je. Senang citer.. unta ni simbol keamanan sejagat (sambil buat peace). Sebab tu aku jual unta. Nis.. belilah.. beli sekor free keldai. Amacam?

Camne Nis, ucapan dasar aku? "Oh.. so nice.. bravo." (Dasar syok sendiri ~ dalam hati Hanis.)

"Uji, cuba tgk.. cutelah gamba ko macam Superstar Siti Norhalija."

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ini Hanis & Mamat. Dah banyak kali jumpa. Hanis senyum manja-manja ubi. Mamat tension, sebab dia nak buat miang-miang keladi.. tapi tak jadi. Isk isk isk.

Sparky cam biasalah.. buat muka buaya. Mangsa terbaru khabarnya orang istana... hmmm..

Mogen & Galuh. First time jumpa diorang. Mogen tinggal unta dalam kereta, urusan jual beli tergendala. Galuh kerja gomen kat tempat Ning Baizura kawen. Eh, bukan.. Ning Baizura kawen kat tempat Galuh kerja.

Mamat Mnyanmar menyamar mat salleh. Ini cuma pelakon tambahan.

Tauke eksport unta yang taja makanan kitaorang. Pastu gi testing suara kat RedBox. Confirm, pernafasan aku teratur. Tak perlu bantuan pernafasan. Hahaha.

7 comments:

hanis said...

kekeke~
haibat sungguh gaya2 ko...

sparkystar said...

wawawa..gumbira sguh.best2,leh lepak2 lg nie!!

mountdweller said...

Cakap kat mogen, hanis dan galoh, tak aci uncle tak dijemput makan free! hee... mengendeng!

M.K is Tun Mamat said...

My Picasa web album: http://picasaweb.google.com/me2muhamad/22112008#

With regards,
M.K
http://tunmuhamad.blogspot.com/

Galuh Cendra Kirana said...

wey..haku dlm keta pon gelak tak abes2 ngan mogen ngan berkenaan ucapan ko tuh....sungguh bernas..kitorang akan bukak cawangan di papua new gunea lak pasni.bek ko benti keje sesiap..ko akan jadik jurucakapnye nantik.. ottey? deal!!

~ujicham~ said...

Ya hanis.. mmg haibat. tgk tu galuh nak aku jadi jurucakap unta diorg!

sparky.. tak free pon best.. inikan yg free. lagilah best. sampai mountdweller pun jeles.

mamat promote picasa dia.. sila bayar sewa untuk ruang iklan tersebut. mekacih.

galuh.. papua? jauhnya.. tak mau tak mau.. kl-pg pon dah rasa jauh.. ini m'sia-papua. mau aku sengal2 rindu kat wari. sob sob sob (nangis dulu)

Mogen Ali Rico said...

lalalala..lap lip lap lip..aku nak letak gambo korang satu2..siaplaaa...

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker