Monday, April 20, 2009

Sate Kajang

Medan Sate Kajang

Aku dan Wari

Fir dan Mak

Sabtu yang baru lepas ni, kitaorang (sila lihat gambar di atas) ada urusan di Kajang. Dalam perjalanan balik, sempat singgah di Medan Sate Haji Samuri untuk makan malam. Yang istimewa tentang sate ni ialah sambal kacang pencicah tu. Tapi terpulang pada selera masing-masing. Sebab sate Timah Boyan kat Kg. Subang pun boleh tahan juga rasanya (pendapat aku dan adik aku). Sekarang dah tak susah nak dapat sate Kajang, rasanya dah ada banyak branch dah kat area KL dan Selangor.

Cerita pasal Kajang, kalau korang nak tau, Leftenan Adnan yang femes tu pun berasal dari sini ok.



16 comments:

Sayanghasni @ Yus said...

wah sekejapan jer ko dah ke kajang pulak..
teringin gak ndak rasa sate kajang nie tapi tak tahu jalan...

~ujicham~ said...

Yus.. hasband kita orang Kajang sebenarnya :P

fiezabaiduri said...

alalala..manjenyer..hehe

sate kajang ni besau.
tp skrg mcm dh mahal je.
kuah dia biasa je.huhu

hanis said...

ko takde ke tapau bawak balik JB??
uhuk3

Mogen Ali Rico said...

kenapa muka ngan wari semakin hari semakin sama??

~ujicham~ said...

bai.. maklumla, sekali sekala je jumpa.. ntah, kita tak tau plak harga dia berapa. FOC. hehehe.

hanis.. ade, aku tapau kat jamban. wakakaka.

mogen.. ye ke?? pelikla.. tp aku tak perasan pun sama kat mana.

Nasha Ajis said...

aku dh banned sate samuri ni...layanan staff dia sangat azab time aku bawak mak aku gi makan kt cni last month..

hanis said...

perhhhhh...
kijam tol statement ko itew!
yakdishhhh

Galuh Cendra Kirana said...

tedap sate kajang ittew uji... aku pon suke makan kt situ terus dipade gerai dier yg kt hi-way sg buloh tu. xsama sedapnye kan.

Mogen Ali Rico said...

sebenarnye jamban uji pon besar juga..lalalalalla

Monkey D Luffy said...

page dah tukar... lawa! ;p

~ujicham~ said...

nacha.. oo ye ke.. ari tu aku pergi, orait jek. org lain kot.

hanis.. kenyataan selalu pahit :P

galuh.. tu lah pasal, dh sampai umah, dah cejuk.

waaa mogen, ko wat spekulasi atas kenyataan aku pd hanis itu.

kapten.. tukar layout ikut status jiwa terkini. muahahaha.

sparkystar said...

sate kejang otot sendi tulang tak de ker..huhu

~ujicham~ said...

sparky.. ada, nanti aku suruh harimau mengejar ko, baru dpt kejang otot sendi tulang tu.

♥ Cik Ca said...

huaaa... sedap...
ca pOn suke mam sate haji samuri..
tp tak la smpi ke kajang...
kat awan besar de..
dengkil ade...
pergghhhh.. da terliur da neyh..

~ujicham~ said...

cik ca.. terliur dah? elok sangat tuh. si sparky dah mengidam nk makan sate kejang otot sendi tulang.

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker