Tuesday, April 22, 2014

Momen-momen Indah di Waterfront Kuching, Sarawak Part 2 + Edisi Makan


 
Minum petang di Sungai Sarawak.. milo ais dengan jagung rebus.

Sudah masa nak cari ole-ole

Banyak kedai cenderahati di sepanjang Waterfront, jom masuk.

Rambang mata... beberapa helai juga ku rembat

tak sah kalau gi kucing tak amik gambar kat sini

ada 2 3 tempat yg ada tugu kucing ni. berpeluh jugalah mencarinya.


Pasar ni agak femes, orang recommend utk pergi.. tapi bila sampai lengang jek. Lupa dah apa namanya.

seafood.... weee... tempat wajib pergi untuk makan-makan; Top Spot... murah sangat. berbaloi-baloi.

ada tanda halal jakim... ada 2 3 kedai yang ada halal jakim... insyaAllah halal...

menu: nasi putih, udang goreng apa ek... tak ingat dah.... +

ketam masak apa pun tak ingat... janji sedap +

ini yang tak boleh lupa... ikan kerapu masa asam pedas ala melaka... pergh... tak boleh nak tiru.

sayur yang macam pucuk paku, tapi ada nama sendiri... ni pun sedap. total dalam RM70++.

Mee kolok... sedap gak.

mee kolok.... on the way nak masuk mulut.

kena ngan tembikai susu... pergh... ni lunch.

Laksa Sarawak...... nyum nyum.

ini apanya... tak ingat sudah. mcm kat old town kopitiam.

hebat kan... selipar pun ada parking sendiri.

kat mana ya tempat yg ada provide parking utk kasut & selipar?

Jawapannya... kat Masjid Bandaraya Kuching
Ikan Masin dan kek lapis Dayang Salhah untuk bawa balik ke Semenanjung
Nanti sambung entri lagi... kemana lagi ye tempat menarik kat Sarawak. Tunggu....

1 comment:

suezen said...

sy x pernh smpi lg kak...tp cam sedap2 je mknn tuuuu

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker