Wednesday, June 24, 2015

Terfikir Nak Rebrand Blog

Assalamualaikum...... salam berjumpa lagi. Rindu nak menulis tapi semangat jek takdak, tambah lagi dengan kerja (ini semua alasan). Hihi. Inipun saya gagahkan juga. Saya mencari-cari juga sebab kenapa malas sangat nak menulis. Saya lihat ramai jek orang lain yang boleh maintain blog, kerja dan famili. Saya ada seorang idola dalam dunia blog ni.. asalnya saya suka pergi ke blog dia sebab nak cari resepi memasak. resepi yang kakak ni kongsi... insyaAllah semuanya menjadi, so kalau ala2 tak ada idea nak memasak apa, saya mesti pergi blog kakak ni.. actually, nama blogger kakak ni ialah Along. Blog Along namanya:

HomeKreation - Kitchen Corner


Bertahun dah saya follow Along silently. What I found is... kalau kita pandai bagi masa + buat benda yang kita suka + rajin, semua yang kita nak buat insyaAllah pasti kita boleh buat. Saya tak kenal pun Along ni personally, tapi saya tahu dia mempunyai kerjaya yang bagus, isteri dan ibu yang baik dan sangat suka memasak. Cara Along membahagikan masa tu yang buat saya kagum... lalu saya menjadikan dia idola blogger saya :)

Saya ada terfikir nak tutup blog ni sebab asyik tak maintain jek. Tapi sayang... lama dah dari 2008... macam-macam citer walopun ntah apa-apa.. nak tergelak jek baca. yelah masa tu umur belia.. kawan2 yang aktif time tu pun ramai yg xaktif sekarang.

So... apa kata saya re-brand jek... fokus pada topik yg sesuai ngan usia dan kehendak saya sekarang ni... ye la... macam-macam dah berubah kan.. so what I will do is, I will reduce posts about my personal life... and focus more on.... (foods maybe, hihi). So after this... I will hide all the entries that I thing I do not want to share them publicly anymore. It may include 'my journey to be a mom' stories... and a few more topics.

I do not know when to start the 'brand-new-blog'.. maybe I need to change the title first.. but until then... hope to see u all again. babai.  

      

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Cinta Aku

Daisypath Anniversary Years Ticker